Tarinoita Damasta

Mikä Dama?

kuusipeuransarvet sävy copy

Perustin yritykseni nimellä Satulintu vuonna 1999. Samana vuonna olin perustamassa Turkuun taidekäsityöläisten myymälää  Brinkkalan Outolintua, joten lintuja oli aika paljon silloin ilmassa… Kaksi ensimmäistä vuotta toimin Outolinnun osuuskunnan puheenjohtajana, jonka jälkeen jäin toiminnasta pois. Ilokseni Brinkkalan Outolintu jatkaa edelleen toimintaansa tarjoten hienon myymälä- ja galleriatilan osaaville ja taitaville tekijöille.

Dama Design nimen yritykseni sai  vuonna 2005, kun olin lähdössä kollegani kanssa esittelemään painokangas mallistojamme Frankfurtin Heimtextil-messuille. Nimen vaihtoa yritykselle olin miettinyt jo pitkään, lopullisen idean nimeen sain lukemastani Osmo Rauhalan haastattelusta. Hänen teoksissaan esiintyvät ikiaikaiset hirvet ovat osa suomalaista mytologiaa ja perinnettä.  Luonnon ja ympäristön suojelu ja kunnioitus ovat aina olleet minulle hyvin tärkeitä asioita. Lähdin hakemaan hirven latinankielistä nimeä…

Hirven  (Alces alces) latinan kielinen nimi ei oikein toiminut, joten jatkoin etsimistä. Löysin kuusipeuran, myös kuusihirveksi kutsutunlatinankieliseltä nimeltään Dama Dama. Hienon suomalaisen metsän kaunis eläin.  

Samoilla linjoilla olen jatkanut, mahdollisimman ekologista tapaa etsien suunnitella ja valmistaa käytännöllisiä, kauniita, pitkäikäisiä sekä laadukkaita vaatteita ja tekstiilituotteita. Arki- ja työvaatteissa värit loistavat ja materiaalit tuntuvat hyviltä. Pellavatuotteet kestävät aikaa sekä designiltaan että laadultaan. Niitä on ilo antaa lahjaksi tai hankkia omaan kotiin.

Tehdään yhdessä arkea kauniimmaksi kotimaisilla valinnoilla!

Yhteistyöterveisin  Anitta