Saat yli 100 €:n ostoksiin ilmaisen toimituksen!

MERINOVILLAVAATTEIDEN HOITO

Näin pidät huolta merinovillavaatteistasi​

Tärkein huoltotoimenpide on tuuletus

Tässä muita hoito-ohjeita:

  • konepesu villapesuohjelmalla tai käsinpesu
  • pesupussin käyttö säästää vaatetta
  • matala pesulämpötila, 30 astetta, tuote nurinpäin käännettynä
  • käytä villan pesuun soveltuvaa pesuainetta, mieluiten nestemäistä villan- ja silkin pesuainetta (pH alle 7)
  • älä käytä huuhteluaineita
  • muotoilu kosteana
  • älä käytä kuivausrumpua
  • tuotteen voi silittää pienimmällä lämmöllä
  • mitä harvemmin peset, sen parempi

Merinovillavaatteet kaipaa pesua hyvin harvoin, koska villakuitu hylkii likaa luonnostaan. Vaatteen tärkein huoltotoimenpide on silloin tuuletus. Merinovillan kyky puhdistaa itsensä raittiissa ilmassa vähentää huomattavasti perinteisen pesun tarvetta. Tuuletus poistaa kaikki hajut – myös savun ja hien hajun. Neulos hyötyy tuuletuksen lisäksi nukkaharjauksesta.

Hoida merinovillaneulettasi kestämään aikaa ja näyttämään hyvältä vuosia. Villavaatteet on hyvä säilyttää puhtaana kuivassa paikassa suojassa tuhohyönteisiltä. Ota seuraavat niksit haltuusi ja totea, että merinovillaneulos on huoleton ja helppo huoltaa.

Merinovillaneuleen peseminen

Merinovillakerrastoa ei tarvitse pestä kokonaan, jos siihen tulee näkyvää likaa. Tahranpoisto käy nopeasti, kun peset vaatteen käsin. Käytä tahranpoistoon esim. Ruskovillan nestemäistä sappisaippuaa.

Villapesuaine on villalle optimaalinen pesuaine, koska tavalliset alkaliset eli emäksiset pesuaineliuokset voivat haalistaa ja päästää merinoneuloksen värejä. Villapesuohjelma pidentää merinoneuloksen ikää, koska hienopesun pyöritys on vaatteelle hellempi.

Älä käytä huuhteluainetta. Merinovilla on luonnostaan pehmeä ja antistaattinen, minkä takia huuhteluainetta ei tarvita neuloksen käsittelyyn.

Muotoile vaate kosteana ja anna sen kuivua mittoihinsa oiottuna. Merinoneulos kutistuu usein hieman ensipesun yhteydessä. Kevyt venyttely pitää vaatteen alkuperäisessä muodossaan. Kuivausrummun käyttäminen ei ole koskaan suositeltavaa hienopesua vaativille vaatteille. Suosi laakakuivausta tai ripustusta naruille.

Puristele käsinpesun jälkeen kevyesti enimmät vedet märästä vaatteesta. Voit myös rullata paksumman neuleen froteepyyhkeen sisälle. Muotoile neule rullauksen jälkeen ja suosi aina laakakuivatusta. Varo merinoneuleen ylivenyttämistä. Villavaatteet voi silittää nurjalta puolelta kostean vaatteen läpi kevyesti höyryttämällä.