Saat yli 100 €:n ostoksiin ilmaisen toimituksen!

Ekologiset vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan kotimaassa

Missiona laadukkaat, ekologiset vaatteet

Tervehdys sinä upea sielu, joka olet saapunut tutustumaan kestäviin, ekologisiin ja ajattomiin naisten vaatteisiin. Dama Design suunnittelee ja myy kotimaisia, vastuullisesti tuotettuja naisten vaatteita.

Kotimaisuus ja vastuullisuus ovat tärkeimmät arvomme, jotka ohjaavat toimintaamme. Suunnittelemme ekologisia vaatteita – eli ne tehdään Suomessa, vastuullisissa olosuhteissa, vastuullisista materiaaleista.

Tervetuloa tutustumaan arvoihimme ja tarinaamme!

Laadukkaat, kotimaiset naisten vaatteet - vaatekaappisi kulmakivi

Tärkeimpien arvojemme – kotimaisuuden ja vastuullisuuden kanssa vahvasti käsi kädessä kulkevat pitkäikäisyys ja monikäyttöisyys. Tavoitteemme on valmistaa jokaiselle asiakkaalle rakastettuja, tiheään käytettyjä ja huolella pidettyjä vaatekaapin kulmakiviä. Tämän mahdollistaa yksilöllinen, laadukas ja istuva vaate.

“Ilahduttavan usein asiakas palaa hankkimaan toisen samanmallisen vaatteen eri värissä tai kuosissa. Siksi klassikkomallit pysyvät naistenvaatemallistossamme. Niistä kasvaa ekologisia ja kestäviä vaatekaappiemme kulmakiviä.”

Hyvin istuvaa, suomalaista designia

Me annamme valtavasti huomiota vaatteen istuvuudelle, sillä uskomme että upeinkaan vaate ei päädy pitkäikäiseksi, usein käytetyksi vaatekaapin suosikiksi, jos se ei istu hyvin. Siksi otamme huomioon kaikki vartalotyypit ja autamme asiakkaitamme löytämään juuri omalle vartalolle sopivan mallin. Jos valmiista malleistamme ei löydy juuri sinulle sopivaa, on sinulla mahdollisuus tilata meiltä malliston vaate myös omien mittojen mukaan, “made to order”.

Dama Designin vaatteissa yhdistyy klassisuus, naisellisuus ja persoonallinen loppusilaus. Näin niistä tulee kantajansa näköisiä, mutta samalla pitkäikäisiä, paljon pidettyjä vaatteita. Pidämme tärkeänä myös mahdollisuutta valita laajasta värivalikoimasta. Näin sinä asiakkaana löydät varmasti lempivärisi, jota kantaa päälläsi siihen kyllästymättä.

Ekologisia vaatteita alusta loppuun

Työmme lopputulos on kantajansa rakastama ja arvostama, pitkäikäinen vaate. Meille Dama Designilla on kuitenkin erityisen tärkeää se, miten tähän pisteeseen päästään niin, että huomioimme ympäröivän luonnon mahdollisimman holistisesti. Me emme pärjäisi ilman luontoa, joten on meidän velvollisuutemme pitää siitä huolta. Ekologisia vaatteita valmistettaessa on huomioitava jokainen askel aina materiaaleista alkaen toimitusketjuun ja vaatteen elinkaareen.

  • Dama Designin vaatteet valmistetaan ekosertifioiduista luonnonmateriaaleista.
  • Kankaat hankimme Euroopasta
  • Lähes kaikki ompelutarvikkeet, painotuotteet ja muut tarvikkeet hankitaan paikallisilta yrityksiltä Varsinais-Suomesta
  • Vaatteet ommellaan hyvin lähellä niiden suunnittelupaikkaa, jolloin työllistetään paikallisia yrityksiä ja edesautetaan ompelutaidon ja -ammattikunnan säilymistä Suomessa.
  • Pyrimme tuotannossamme minimoimaan valmiiden vaatteiden määrän ja ompelemme pienissä erissä, joten vältämme hukkatuotannon.
  • Kun vaate tehdään lähellä, on sen matka asiakkaalle ja myymälään lyhyt, ja mahdollisimman vähän ilmastoa kuormittava.

Dama Designin tarina: Kuusipeura ja metsän inspiraatio

Kestäville ja vastuullisille arvoille, luonnon ja ympäristön kunnioitukselle perustuva suomalainen design on yritykseni Dama Designin ydin. Suomen metsistä ammentaa inspiraationsa myös sen nimi. Taidemaalari Osmo Rauhalan teoksissa esiintyvät ikiaikaiset hirvet ovat osa suomalaista mytologiaa ja perinnettä, ja erään Rauhalan haastattelun inspiroimana päädyin tutkimaan hirvieläinten latinankielisiä nimiä. Näin löysin kuusipeuran, myös kuusihirveksi kutsutun, latinankieliseltä nimeltään dama dama. Hienon, suomalaisen metsän kaunis eläin.

Oma urani tekstiili- ja vaatesuunnittelun parissa alkoi vuonna 1999. Kuusipeura lainasi latinankielisen nimensä Dama Designille vuonna 2005, ja samalla polulla kuljen edelleen, etsien mahdollisimman ekologista ja vastuullista tapaa suunnitella ja valmistaa käytännöllisiä, kauniita, pitkäikäisiä sekä laadukkaita vaatteita ja asusteita. Arki- ja työasuissa värit loistavat ja materiaalit tuntuvat hyviltä.

Hyvän olon ja hyvän omantunnon pukeutuminen antaa hyvinvointia arkeen ja työhön. Samalla kannamme myös vastuuta luonnon ja ympäristön hyvinvoinnista.

Löydetään sinullekin yhdessä yksilöllinen, kotimaista ja ekologista suunnittelua edustava vaate, tuleva vaatekaappisi luottovaate ja kulmakivi.

Vastuullisin pukeutumisterveisin
Anitta Luukinen
Dama Designin perustaja / CEO
Vaate- ja tekstiilisuunnittelija