Dama Design

Ekosertifioitua muotia aikuisille naisille

Dama Designin suunnittelija-yrittäjä Anitta Luukinen suunnittelee yksilöllistä, värikästä ja ajatonta naistenvaate mallistoa. Aikuisten naisten vaatteet ja asusteet tehdään laadukkaista, pääosin ekosertifioiduista luonnonmateriaaleista.

Mallistosta voit tilata vaatteet myös omien mittojesi mukaan. Turun keskustassa sijaitsevassa myymälässä pääset myös tutustumaan laajaan kangasvalikoimaamme ja valita itsellesi mieleisen värin ja kuosin lempivaatteeseesi. Verkkokaupassa lähetämme sinulle toivomasi värimallit  ja neuvon mielelläni, jos jokin mietityttää vaatteiden mitoituksessa tai mittatilauksessa.

Vaatteiden kaavoituksen, leikkuun ja ompelun – koko tuotannon – teemme Turussa. Todellista ekologista ja vastuullista lähituotantoa.

Kuusipeura ja metsän inspiraatio

"Dama Design -nimen yritykseni sai vuonna 2005, kun olin lähdössä kollegani kanssa esittelemään painokangasmallistojamme Frankfurtin Heimtextil-messuille. Nimenvaihtoa yritykselle olin miettinyt jo pitkään, lopullisen idean nimeen sain lukemastani Osmo Rauhalan haastattelusta. Hänen teoksissaan esiintyvät ikiaikaiset hirvet ovat osa suomalaista mytologiaa ja perinnettä.  Luonnon ja ympäristön suojelu ja kunnioitus ovat aina olleet minulle hyvin tärkeitä arvoja.

Hirven  (Alces alces) latinan kielinen nimi ei oikein toiminut, joten jatkoin etsimistä. Löysin kuusipeuran, myös kuusihirveksi kutsutun, latinankieliseltä nimeltään Dama Dama. Hienon suomalaisen metsän kaunis eläin.

Samoilla linjoilla olen jatkanut, mahdollisimman ekologista ja vastuullista tapaa etsien suunnitella ja valmistaa käytännöllisiä, kauniita, pitkäikäisiä sekä laadukkaita vaatteita ja asusteita. Arki- ja työvaatteissa värit loistavat ja materiaalit tuntuvat hyviltä.

Hyvän olon ja omantunnon pukeutuminen antaa hyvinvointia arkeen ja työhön. Samalla otamme myös vastuuta luonnon ja ympäristön hyvinvoinnista.

Vastuullisin pukeutumisterveisin

Anitta

Dama Designin perustaja

CEO / Designer

 

Matkan varrelta

Paikallista vaatesuunnittelua parhaimmillaan

Dama Designin myymälä Forumiin Start-up- ja teollisuusyritykset ovat jo pitkään hehkuttaneet Lean- tuotantoa, jossa valttina…

Uuden muotoilun yhdistys

Uuden Muotoilun Yhdistys

Dama tekee yhteistyötä Uuden Muotoilun Yhdistyksen kanssa. Yhdistyksen tavoitteena on tehdä turkulaista muotoilua ja muotoiluyrityksiä…