Saat yli 100 €:n ostoksiin ilmaisen toimituksen!

ihana sinä

A-vartalo on naisellinen

Koska jokaisen meidän vartalo on ainutlaatuinen, ei ole olemassa myöskään kahta samanlaista A-vartaloa. Tämän vartalotyypin tunnistaa kuitenkin siitä, että ylävartalo selvästi kapeampi kuin alavartalo ja rinnanympärys on lantionympärystä pienempi.

Koska alavartalosi on jo vartalosi kohokohta, voit keskittyä ylävartalosi pukemiseen. Lisää runsautta yläosaan! Voit käyttää kauluksia, huiveja, koruja ja muita yksityiskohtia, jotka korostavat ylävartaloa ja luovat näin tasapainoisen vaikutelman. Alavartalossa kannattaa suosia tummia yksivärisiä vaatteita ja yläosissa värikkäitä ja ja kuviollisia kankaita tai neuleita. Vaatteen pituudesta kannattaa katsoa peiliin ja tarkistaa, että helma päättyy lantion leveimmän kohdan ylä -tai alapuolelle.

Myös vaatteiden leikkauksilla ja väreillä on merkitystä. Naisellista A-vartaloa pukevat selkeät linjat ja pystyleikkaukset sekä tietenkin A-linjaiset tunikat ja puserot. Valitse yläosa, jossa on istutetut ja ryhdikkäät hihat. Housuissa ja hameissa kannattaa suosia lanteista hyvää istuvuutta ja korkeaa vyötärömallia.

Näyttävällä kaulakorulla puolestaan kiinnität katseen yläosaan, roikkuvilla korvakoruilla taas taiot volyymia hartiaseudulle.

Ole varovainen leveiden rannekorujen ja jättikokoisten käsilaukkujen kanssa, sillä ne vievät huomion lantiolle.

SUOSI:

✅ istutettuja hihoja, kevyesti korostettua olkalinjaa sekä ryhdikkäität hihoja
✅ koruja, huiveja, isoja kauluksia, leveitä kauluskäänteitä ja muita yksityiskohtia ylhäällä

✅ poolokaulusta, epäsymmetrisiä ja muita mielenkiintoisia kaula-aukkoja

✅ A-linjaisia hameita ja tunikoita

✅ korkeavyötäröisiä, lantiolta istuvia suoria housuja

VÄLTÄ:

❌ liian tiukkaa vyötärölinjaa

❌ rypytyksiä tai laskoksia alaosissa

❌ jäykkiä kankaita

❌ paksuja, kiiltäviä tai suurikuvioisia kankaita alaosissa

❌ lantiolta leveitä ja alas kapenevia tulppaanihameita

❌ lahkeensuuhun kapenevia housuja

O niin kuin Omena

O-vartalotyyppi eli omenavartalo on hyvin yleinen vartalotyyppi, jonka tunnuspiirteitä ovat:

  • upeat reidet ja hoikat sääret
  • kapeat ranteet ja nilkat
  • kaunis dekolté
  • pieni peppu
  • runsas povi
  • pehmeä, usein voimakas hartialinja ja niska
  • pyöreä vatsanseutu ja suora vartalo kainaloista reisiin eli ns. kaikki ylimääräinen kertyy keskivartaloon
  • alaosa on noin 1-2 kokoa pienempi kuin yläosasta


O-vartalotyypin omaavan naisen kannattaa pukeutumisessa pitää vaatetus mahdollisimman yksinkertaisena ja selkeänä. Ehdottoman tärkeää on unohtaa kaikki kaavut ja ylisuuret vaatteet, ei ole mitään syytä verhoutua niiden alle. Liian suuret vaatteet tuovat vain vaikutelman lisäkiloista.Vaatteiden leikkauksilla ja materiaaleilla on paljon merkitystä. Sopivasti istuvat ja hyvin leikatut ja muotoillut vaatteet ovat kaikkien vartalotyyppien pukeutumisen perusta. Materiaaleissa O-vartalotyypin naisen kannattaa suosia laskeutuvia kangaslaatuja ja neulosmateriaaleja sekä välttää isoja kuvioita ja liikaa koristeellisuutta yläosissa.

SUOSI:

✅ laskeutuvia kankaita ja neulemateriaaleja
✅ leninkejä ja pitkiä tunikoita

✅ pitkittäisiä linjoja ja leikkauksia

✅ vöitä hyvin harkitusti

✅ yksiväristä tai sävy sävyyn soinnutettua
✅ näyttäviä asusteita
✅ V-pääntietä

VÄLTÄ:

❌ jäykkiä tai liian ohuita ja paljastavia kankaita

❌ suuria taskuja tai taskunläppiä

❌ kontrastivärityksiä

❌ suuria poolokauluksia

❌ A-linjaisia mekkoja

❌ laajoja hihoja

V-vartalo on urheilullinen

Onneksi olkoon sinulle, joka omaat upean ja sporttisen V-vartalotyypin! Sinulla on urheilullinen ylävartalo, tiukka peppu ja hoikat jalat. Tuo nämä vartalosi parhaat puolet muidenkin nähtäville.

V-vartalotyypille tunnusomaista on se, että hartiaseutu on lantiota voimakkaampi. Lantio on yleensä kapea ja peppu pieni. Vyötärö on lantion kanssa samalla linjalla. Reidet ja pohkeet ovat hoikat. Sinun kannattaakin käyttää vaatteita, jotka vievät huomion hoikkiin jalkoihisi.

V-vartalotyypille sopii myös yksinkertaiset ja selkeät yläosat. Suoraa vyötärölinjaa voit korostaa parhaiten suorilla, kapealinjaisilla tai tyköistuvilla malleilla. Ylävartalon saat näyttämään pidemmältä pukeutumalla lantion alapuolelle ulottuviin jakkuihin. Niskan taakse kulkevat urheilulliset topit ja mekot tasapainottavat hartialinjaa.

Koska alavartalosi on kapea, voit korostaa sitä runsaammalla pukeutumisella. Laskokset ja rypytykset toimivat oikein hyvin V-vartalotyypin pukeutumisessa. Kesällä voit pukeutua vaikka rentoihin haaremihousuihin tai runsashelmaiseen mutta keveään pellavamekkoon. Jos hartialinjasi on kovin vahva, niin älä tuo kuitenkaan liikaa runsautta alaosaan ettei kokonaisuus tule “isoksi”

V-vartaloa tasapainottaa lantiolle sijoitettu koristelu. Se voi olla lanteille laskeutuva koristeellinen vyö, kietaistu kangas tms. Venepääntiet, kauluskäänteet yms. eivät sovi tälle vartalotyypille, sillä ne korostavat hartiaseutua entisestään, mutta V-pääntie sopii V-vartaloiselle mainiosti. Jos V-vartaloisella on lyhyet sääret ja pitkä selkä, paras mekon pituus olisi lyhyt.

SUOSI:

✅ laskeutuvia materiaaleja yläosassa
✅ kauluksettomia jakkuja tai kapeita kauluskäänteitä

✅ istuvia jakkuja

✅ rypytettyjä hameita

✅ värejä ja kuvioita alaosassa
✅ vöitä ja asusteita lantionseudulla

VÄLTÄ:

❌ olkatoppauksia

❌ poletteja tai vekkejä olkalinjassa

❌ kulmikkuutta

❌ suuria huiveja tai turkiksia harteilla

❌ isoja kauluksia

❌ liian kuviollisia yläosia

H-vartalolle käy kaikki

Onneksi olkoon sinulle, joka omaat upean ja ryhdikkään H-vartalotyypin. H-vartalotyyppi on suora, joten sinulle sopii niin muotoillut kuin suoratkin vaatemallit. H-vartalomallia kutsutaan tästä syystä “kaikki käy” -vartalotyypiksi ja siksi H-vartalotyyppiä näkyy paljon muotinäytösten catwalkeilla. Vartalotyyppisi ansiosta sinulla on monia vaihtoehtoja pukeutumiseen!

H-vartalotyypille tunnusomaista on se, että vartalo on suora. Hartiat, vyötärö ja lantio ovat kaikki samalla linjalla. H-vartalo on usein hoikka tai vartalo on vähän vahvempi. Haasteellista pukeutumisessa saattaa olla se, että vaatteet näyttävät putkilomaisilta. Suosi ylä- ja alaosassa eri väriä tai tekstuuria. Suora vartalo näyttää yleensä muodokkaammalta, kun ylä- ja alaosa ovat eriväriset, jolloin vyötärön kohta korostuu automaattisesti.H-vartaloisen kannattaa olla tarkka ylisuurten vaatteiden kanssa.

H-vartalotyypiä pukevat erityisen hyvin selkeälinjaiset ja hieman maskuliiniset vaatteet. Toisaalta H-vartalolle sopii myös muotoon leikatut paidat ja neuleet. Niillä voi korostaa muuten huomaamatonta vyötärölinjaa. Myös kerrospukeutuminen toimii H-vartalolla hienosti. H-vartalotyypin kannattaa korostaa myös pääntietä, sillä yleensä suoravartaloisella on kaunis ja hyvä ryhti.

SUOSI:

✅ ohuita ja laskeutuvia kankaita
✅ vyötäröä korostavia leikkauksia

✅ vartaloa muovaavaa bodya ja juhlissa korsettia

✅ vyötä esim. leveää vyötä lantiolla

✅ syvää v-pääntietä tai siroja kauluskäänteitä
✅ avoinaista jakkua ja vyötä, kerrospukeutumista
✅ lyhyitä, vyötärön kohdalta kapeita jakkuja ja pusakkajakkuja
✅ kietaisumallisia puseroita ja neuleita

VÄLTÄ:

❌ suoraviivaisia ja poikittaisia leikkauksia

❌ suuria ja muodottomia takkeja

❌ olkatoppauksia

❌ jäykkiä ja paksuja kankaita

❌ koko asun yhtenäistä väritystä

❌ kaksirivinapitusta

Tiimalasi eli X-vartalo

Onneksi olkoon sinulle, jolla on sopusuhtainen, kaunis ja naisellinen X-vartalo! Sinun ei tarvitse muuta kuin tuoda tiimalasivartalosi esiin vartaloa mukailevilla kauniilla vaatteilla. Vyötärö on ehdoton kruununjalokivesi, älä piilota sitä missään nimessä. Naiselliset mallit ja pehmeät laskeutuvat materiaalit korostavat tiimalasivartaloa kauniisti.

X-vartalotyypille tunnusomaista on se, että vartalomalli muistuttaa tiimalasia. Hartiat ja lantio ovat samalla pystysuoralla linjalla. Vyötärö on kapea ja se korostuu upeasti selkeästi erottuvan poven ja pyöreän takamuksen kanssa.

X-vartalotyypit pukeutuvat usein luonnostaan naisellisesti. Inspiraatiota pukeutumiseen löydät esimerkiksi 1950-luvun muodista, joka korostaa tiimalasivartaloa. X-vartalolle sopivat mainiosti kaikki kauniisti laskeutuvat, hyvin leikatut ja muotoillut vaatteet. Esimerkiksi korkea vyötärölinja korostaa X-vartaloisen naisen kapeaa uumaa.

SUOSI:

✅ hyvin istuvia vaatteita
✅ kevyesti vyötäröä korostavia leikkauksia

✅ empire-vyötärölinjaa

✅ kietaisuvaatteita

✅ v-pääntietä
✅ kapeita hameita

VÄLTÄ:

❌ liian tiukkaan kurottua vyötä

❌ liian lyhyitä yläosia

❌ suuria kauluksia

❌ leveitä toppauksia

❌ voimakkaasti levenevää hametta

❌ vekkejä ja laskoksia lantiolla
❌ yhteinäistä väritystä